Sanofi

Buikpijn onder controle krijgen

Er zijn een aantal zaken die u kunt veranderen aan uw levensstijl of die u kunt invoeren om krampen, pijn en ongemak in de buikstreek te verhinderen en de impact ervan op uw dagelijkse routine te verminderen.

Een evenwichtig voedingspatroon is het eerste waarover u moet nadenken. Uw voedingspatroon kan een enorme impact hebben op het voorkomen van krampen, pijn en ongemak. Als u begrijpt welke voedingsmiddelen uw symptomen kunnen uitlokken en deze vermindert of uit uw eetpatroon verwijdert, kan dit uw algemene welzijn verbeteren.

Raadpleeg de pagina voeding en levensstijl voor meer informatie over bepaalde veranderingen aan uw eetpatroon die kunnen helpen om symptomen te voorkomen.

Wanneer u krampen, pijn en ongemak in de buikstreek tracht te verhinderen, is het belangrijk dat u ook nadenkt over de impact van stress op uw dagelijkse leven. In bepaalde omstandigheden kan het zijn dat u stress niet uit uw leven kunt verwijderen, bijvoorbeeld als u een erg stressvolle job hebt. Er zijn echter een aantal aanpassingen die u aan uw levensstijl kunt maken, zoals ademhalingsoefeningen of lichte yoga-oefeningen die kunnen helpen om de symptomen van krampen, pijn en ongemak in de buikstreek te bestrijden door de impact die stress op u heeft, licht te verminderen.